Sunday, February 11, 2007

Cornell Universiteit

Cornell Universiteit heeft een campus met allerlei mooie plekjes. Zo is er de Mcgraw Tower. In deze toren word een paar keer per dag een klokkenspel gespeeld. De toren is open voor bezoek, en je kunt de 161 trappen voor een prachtig uitzicht over Cornell en Cayuga Lake.


McGraw Tower


Als je niet zo veel wilt klimmen voor een mooi uitzicht kun je een bezoek brengen aan het Johnson Museum of Art. Het is een mooi museum met altijd wisselende tentoonstellingen, en ze hebben een grote collectie Aziatische voorwerpen. De vierde verdieping heeft panorama uitzichten over Cornell en Cayuga Lake. Het museum is gratis, om bij het museum te parkeren moet je je kentekennummer binnen op een lijst schrijven.


Het uitzicht vanuit het museum.


Vlakbij het museum is de "suspension bridge", de hangbrug over Fall Creek. Van hieruit zijn een paar watervallen te zien.

Uitzicht vanuit de hangbrug.

Een kleine botanische tuin met een grote variatie van planten is te vinden in Cornell Plantations. In het park dat bij Cornell Plantations hoort zijn een paar kleine meertjes, en is een leuke plek om te picknicken.


Cornell Plantations, vanuit Newman overlook.

Beebe Lake
Beebe Lake is een klein meertje bij Cornell. Een wandeling rond het meer is ongeveer een mijl, over vrij vlak terrein.




De dam bij Beebe Lake, met de electriciteit centrale.


Thurston Avenue brug, gezien vanuit Triphammer Foot Bridge bij Beebe Lake.

Je kunt ook een wandeltour doen op Cornell met een gids.

No comments: