Wednesday, February 28, 2007



Op dit blog wil ik wat informatie geven over de prachtige Finger Lakes regio in New York, en dan vooral over Ithaca en omgeving. Het is een omgeving die zeer de moeite van een bezoek waard is. De natuur in de Finger Lakes is prachtig. Golvende heuvels, wijngaarden, akkers, en vergezichten over de meren.

De Finger Lakes bestaan uit 11 langwerpige, ongeveer paralel lopende meren. Volgens de Iroquois indianen legende zijn de meren gevormd toen de god Manitou zijn hand op de aarde legde. Geologen zeggen echter dat ze gevormd zijn door gletsjers.
De twee grootste meren zijn Seneca en Cayuga Lake. Met 188 meter diep is Seneca Lake het diepste van de meren, dieper zelfs dan zeeniveau. Cayuga Lake ligt op tweede plaats met ongeveer 132 meter diep. Ze zijn allebei ongeveer 61 kilometer lang.
Aan het zuidpuntje van Cayuga Lake ligt Ithaca, een stadje met 20.000 inwoners en 2 universiteiten: Ithaca College en Cornell University.

Hier is een filmpje over de Finger Lakes in de herfst.

4 comments:

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Dizzymisslizzy said...

Hoi Annemiek,
Zo te zien moeten we ook een paar dagen bij jullie in de regio doorbrengen! Jammer genoeg hebben we niet zoveel tijd en moeten we keuzes maken. Vanuit NY rijden we naar de Howe caverns (weleens geweest?) en vandaar naar de Niagara Falls. Mochten we nog tijd hebben dan laat ik het je weten :-).